Ha eltévedtél a fitneszklubok széles kínálatában, nem álmodozol bicepsz fejlesztéséről, csak szeretnél jobb fizikai erőnlétet és erőt érezni – a funkcionális edzést ajánljuk. Mi a jelensége?

A funkcionális edzés a mozgás és a fizikai aktivitás holisztikus megközelítését helyezi előtérbe. Ezért nem a fenék, a has faragására vagy a felesleges kilók leadására összpontosít. A résztvevők szintén nem törekednek a száraz izomszövet gyors növekedésére. Ennek az edzésnek egészen más a célja – az egész testet erősíti, segít elviselni a mindennapi élet nehézségeit.

Az edzés során végzett gyakorlatok az ismerős tevékenységeket utánozzák – emelés, hajlítás, lökdösés, guggolás, lépcsőzés. Az edzés a látszattal ellentétben nem szelíd lefolyású, mert az egyes gyakorlatokat intenzíven és gyorsan hajtják végre.

A funkcionális edzés különösen ajánlott mozgásszegény életmódot folytatóknak, gerincbántalmakat vagy legyengült anyagcserét mutató embereknek.

Hardveres képzési támogatás

A profi sportolók világában már régóta valóságos technológiai háború dúl. A profi sportolók felszerelése és ruházata óriási hatással van a versenyeredményeikre, a legmagasabb szintű versenyeken az érmek és a ranglista helyezései gyakran másodpercek vagy centiméterek töredékei alapján dőlnek el.

Minden, ami a fair-play szabályok megsértése nélkül javíthatja a sportoló teljesítményét, elfogadható, és megéri sok pénzt költeni rá. De az amatőr sportok és a pusztán hobbiedzések világában új eszközökbe fektetve is lehet helyet találni a gyakorlatok megfelelő fejlesztésére.

Ez különösen fontos azok számára, akik edzéssel kezdik a kalandot – a fizikai aktivitás a hozzá nem szokott emberek számára nagyon megerőltető és elbátortalanító lehet. Megfelelő ruházattal vagy lábbelivel nagyon hatékonyan csillapíthatod az esetleges kellemetlenségeket, növelheted az edzés hatékonyságát, és – ami az egészséged megőrzésében nagyon fontos – csökkentheted a sérülések kockázatát.

Képzés ára

Valóban drágának kell lennie a képzésnek? Sokan így magyarázzák el maguknak, hogy a fogyáshoz sok pénz kell, mert az edzés pénzbe kerül. Az igazság az, hogy sok érdekes edzésprogramot találsz az interneten, ami azt jelenti, hogy magad is meg tudod csinálni anélkül, hogy el kellene hagynod otthonod.

Még ha eleinte csak tíz perc is lesz, mert az állapotunk nem engedi meg, hogy többet tegyünk, erőfeszítéseink első hatását néhány hét múlva látni fogjuk. Köztudott, hogy ha hozzávesszük a futást, akkor egy sokkal oxigéndúsabb elme sokkal hatékonyabban dolgozhat.

Ezért fontos észben tartani, hogyan látjuk mindezt. Néha nem kell más, mint egy értékes döntés, hogy mindennek ellenére többet nyerjünk belőle. Az igazság az, hogy mindenkinek meglesz az esélye a sikerre, feltéve, hogy mindennek ellenére tudja, hogyan kell csinálni.

By Laszlo