Lehetetlen tagadni azt a tézist, hogy edzéseink eredményessége nagymértékben függ szervezetünk konkrét állapotától. Ezért elengedhetetlen, hogy mérlegeljük, melyek a gyengeségeink, és hogyan vigyázhatunk egészségünkre. Előfordul, hogy edzéseink eredményességét befolyásolhatja a kóros vérnyomás.

Ebben az esetben feltétlenül használjuk fel a rendelkezésre álló kiegészítőket, hogy válasszunk magunknak valamit. Az Omega 3 zsírsavak, amelyek számos változatban kaphatók, kiváló ajánlatnak bizonyulhatnak. Minden bizonnyal tudunk majd olyan csomagolást választani, amely megfelel az elvárásainknak, befolyásolja az általános egészségi állapotot.

Érdemes megjegyezni, hogy a tárgyalt savak nemcsak a vérnyomásra, hanem a koleszterinre is hatással vannak, hatékonyan csökkentve annak rossz változatának értékét. Nem csoda, hogy az omega 3 savakat tartalmazó étrend-kiegészítőket az orvosok is javasolják, akik hangsúlyozzák, hogy ne vigyük túlzásba a napi adagot. Ebben a tekintetben szigorúan kövesse a szakember ajánlásait.

Motiváció az edzéshez

Tagadhatatlan, hogy az edzés hatékonysága gyakran a motivációnktól függ. Sok sportoló szenved időről időre formacsökkenéstől, ami miatt nem szívesen vállalnak intenzívebb fizikai tevékenységet. Ha azonban törődünk a rendszeres edzéssel, feltétlenül támogassuk szervezetünket olyan táplálékkiegészítőkkel, amelyek tevékenységüknek köszönhetően a mozgás folytatására ösztönöznek.

Ezek az úgynevezett edzés előtti termékek, amelyek könnyen megtalálhatók a sportolóknak szánt tápanyagokat és kiegészítőket árusító üzletekben. Az ilyen típusú készítmények gyakran tartalmaznak arginint, amely többek között az úgynevezett izompumpára is hatással van.

Nekik köszönhetően egy adott gyakorlatsor könnyebbnek tűnik és így még az intenzív edzés sem okoz különösebb gondot számunkra. Az edzés előtti táplálékkiegészítők gyakran egy újabb adag energia, amellyel az ember bármilyen fizikai erőfeszítéssel szembenézhet. Érdemes saját szemével meggyőződni arról, hogy valóban hatékonyak lehetnek.

Edző az edzőteremben

A személyi edző jelenlétét egyesek észre sem veszik, míg másoknak nagy jelentősége van az edzés helyének kiválasztásánál.

Ki az edző? A személyi edző olyan személy, akivel sok klubban találkozunk. Olyan végzettségű szakember, aki lehetővé teszi az edzésterv professzionális kiválasztását az edzőtermi ügyfél igényeinek és elvárásainak megfelelően. Az edző anatómiai ismeretekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy tanácsot adjon egy adott izomcsoport edzéséhez. Ahhoz, hogy személyi edző lehessen, megfelelő tudással és végzettséggel kell rendelkeznie.

Miben segít a tréner? A személyi edző az a személy, aki elsősorban a megfelelő gyakorlatok kiválasztásában ad tanácsot. Ennek köszönhetően hatékonyan edzünk és tömegépítésen vagy szoborkészítésen fogunk dolgozni. Az edző tanácsot ad nekünk az étrenddel és a táplálékkiegészítéssel kapcsolatban is, amelyek támogatják az edzőteremben végzett erőfeszítéseinket. Ő választja ki az edzőterembe látogató személy életkorának, elvárásainak és képességeinek megfelelő edzéstervet és kiegészítőket.

By Laszlo