Sajnos sok embernek nincs idejük szisztematikusan edzőterembe járni. Ez legalább több tényezőnek köszönhető. Általában azonban a lengyelek nagy része későn jön haza a munkából, és már nincs ereje a lakóhelyén kívülre kimenni edzeni. Következésképpen társadalmunk nagy százaléka úgy dönt, hogy otthoni felszerelést vásárol.

Néhányan azonban nincsenek meggyőződve erről a tényről. Lehetséges otthon hatékonyan edzeni? Ebben a vonatkozásban sok függ az egyéntől. Ha valaki megfelelő tudással rendelkezik ebben a témában, akkor semmi sem akadályozza meg abban, hogy hatékonyan gyakoroljon saját otthonában. Az ilyen személy nemcsak a megfelelő felszerelést választja ki, és edzéstervet ír ki.

Ez a gyakornok is képes lesz a terhelést tökéletesen az egész szervezet aktuális képességeihez és formájához igazítani. Ha azonban nem rendelkezik megfelelő tudással, mindenképpen érdemesebb edzőterembe járnia, mert ott mindig számíthat valaki tapasztaltabb vagy a témában jártasabb segítségére.

Otthon is végezhető testsúlycsökkentő gyakorlatok

Néhány kiló leadásához karcsúsító diétába kell kezdeni. Maga a diéta azonban nem minden. A diéta gyakrabban működik azoknál a nőknél, akiknél nincs olyan erős hasi elhízás, mint a férfiaknál. A legnehezebb dolog megszabadulni ettől a hasi elhízástól.

Mindenesetre fogyókúrás gyakorlatokat kell beépíteni az étrendbe. Otthon is sikeresen fogyhatsz. Természetesen a crunches a legnépszerűbb. Ez egy olyan gyakorlat, amelyet sorozatban érdemes elvégezni, naponta körülbelül százat lehet elvégezni öt sorozatban. Minden gyakorlat, amely a hasizmokat érinti, jó lesz. A székkel végzett gyakorlatok is hasznosak lesznek a fogyásban, ami abból áll, hogy fel kell állni a székre, fel kell állni, majd leereszkedni, természetesen mindkét lábbal felváltva.

A gyakorlatok segíthetnek a fogyásban is, azaz a test súlyával egyik lábról a másikra tolva, és térdben hajlítva. Lehet guggolni is, amiben a comb és a láb izmait is tornáztatjuk. Minden olyan gyakorlat, amely edzésre kényszerít bennünket, hozzájárul néhány kilogramm leadásához.

Gyakorlatok székkel a lábizmokra

A lábizmokat nem könnyű kidolgozni, kinézetüket megfaragni, mert igazán hosszú hónapokig tartó edzés kell hozzá. Ez azonban teljesen otthoni körülmények között is elvégezhető. Csak egy székre van szükséged, és a vele végzett gyakorlatok segíthetnek a lábizmok fejlesztésében, de nem csak. Bármilyen gyakorlat, amely a comb és a láb izmait nyújtja, elvégezhető a székkel.

Olyan gyakorlatokat végezhet, amelyek a lépcsőzést szimulálják. A karodon lévő széken is hátradőlhet, és megdolgoztathatja a comb- és vádliizmokat, miközben gyakorolja az emelést. Sok ötlet van a székkel végzett gyakorlatokhoz, de a legfontosabb, hogy mindenki tud így gyakorolni. Gyakorlatilag mindenkinek van otthon széke. A szék nagyon hasznos lehet a kerékpározást szimuláló gyakorlatokhoz is.

Csak dőljön hátra, emelje fel a lábát, és szimulálja a kerékpározást. Minden gyakorlat megtalálható a fitnesz weboldalakon. A guggolás a lábizmokon is tökéletesen működik, ebben az esetben a szék könnyed súlytartóként használható a gyakorlat végrehajtása során.

By Laszlo