Az izmok, ízületek és csontok testünk azon részei, amelyek felelősek szabad mozgásunkért. Bizonyára sokan szenvedtünk már olyan sérülésektől, törésektől vagy hétköznapi fájdalmaktól, amelyek korlátozták mozgásunkat, nem is beszélve az előrehaladottabb fizikai megterhelésről, például a sportolásról.

Ennek elkerülése érdekében fontos az izmok, csontok és ízületek erősítése. Ha intenzív edzést tervezünk, akkor olyan intézkedésekhez nyúlhatunk, amelyek biztosítják a szükséges elemeket. A sportolóknak szánt étrend-kiegészítők fehérje, kalcium, kálium, magnézium és számos vitamin forrása. Mint bizonyára tudja, a fehérje az izmok, a kalcium alapvető építőköve, és biztosítja a csontok egészségét.

A sportolóknak szánt étrend-kiegészítők erősítik csontszerkezetünket, felgyorsítják az izomszövet fejlődését, valamint szervezetünk zsírégetését. Érdemes megnézni a sporttáplálkozást vagy a vitamin komplexeket is. Emlékeznünk kell arra, hogy edzés közben szervezetünk nemcsak vizet veszít, hanem az egészségünkért felelős vitaminokat és ásványi anyagokat is.

Edzés közben tartsd egészségesen a csontjaidat

A csontok testünk „állványai”. Izmaink, inaink és szerveink nyugszanak rajtuk. Ha elhanyagoljuk csontjaink egészségét, azt hamar érezni fogjuk az egész szervezet állapotának romlásában. Ha meg akarjuk őrizni csontvázunk megfelelő sűrűségét idős korig, akkor megfelelő tápanyaggal kell ellátnunk.

Közülük a legfontosabb a kalcium, szervezetünk erőforrásainak 99%-a a csontokban található. Ezt tejtermékek és hal biztosítják majd. Bevitelét megfelelő kiegészítőkkel vagy vitamin-ásványianyag komplexekkel is kiegészíthetjük. A kalcium szervezetünk általi felszívódásának fokozása érdekében nem szabad megfeledkeznünk a D-vitaminról sem.

Legkönnyebben „elkapjuk” a naptól – nyáron napi 15 perc is elég az igény kielégítésére. A borúsabb évszakokban zsíros hal, vaj, tojás és némi reggeli gabonapelyhek biztosítják. A patikákban vagy a sportboltokban minden bizonnyal találunk speciális, a kalciumot D-vitaminnal kombináló készítményeket – ezek megvásárlásakor nem kell tartanunk ezen elemek hiányosságaitól.

Fehérje az egészségért és a megjelenésért

Az emberek azért edzenek, hogy lefogyjanak, hogy vonzóbbnak tűnjenek, és jobban érezzék magukat. Az aktív időtöltésre motiváló fent említett tényezők közül kétségtelenül a derékbőség csökkenése, a zsírégetés és a jobb megjelenés a leggyakoribb.

A mozgás egyenlő az egészséggel, mindaddig, amíg felelősségteljesen közelíthetsz hozzá. A test túlterhelése sérülést és az edzés elhalasztásának szükségességét okozhatja. Ahelyett, hogy ilyen módon kínoznád magad, jobb, ha a racionálisan megtervezett edzésre koncentrálsz. A megfelelő kondicionálók is hasznosak lesznek. Nem tudsz mozogni nélkülük. Sokat izzadhat, és még mindig elégedetlen lehet az eredménnyel. A megfelelően kiválasztott kiegészítők segítségével jobb eredményeket érhet el.

Ilyen kemény munka nélkül az edzőteremben. Csak keressen megfelelő terméket az üzletben. Azok, akik intenzíven dolgoznak az izomtömeg növelésén, nem feledkezhetnek meg a fehérjéről. Anélkül nem tudsz mozogni. A hasznosabb tápanyagok, amelyek az emberi szervezetben természetesen nem előforduló, azaz exogén eredetű aminosavakat tartalmaznak.

By Laszlo