Azok az emberek, akik a közelmúltban különböző típusú baleseteket szenvedtek el, gyakran nem tudják, hogy végezhetnek-e bármilyen gyakorlatot annak érdekében, hogy gyorsabban térjenek vissza teljes erőnlétükhöz. Gyakran hosszú és fáradságos rehabilitációra van szükség ahhoz, hogy az egész testet teljes erőnlétbe hozzuk. De milyenek az edzőtermi gyakorlatok?

Ebben a kérdésben sok múlik az orvoson. Érdemes elmenni az orvoshoz, és elmondani neki a problémáit. Képes lesz felmérni, hogy a jelenlegi beállítottság lehetővé teszi-e az edzőterem látogatását és meghatározott gyakorlatok elvégzését. Egyedül biztosan nem érdemes csinálni. A túl gyors visszatérés kedvez a sérülések megújulásának, és a rehabilitáció gyakran kárba vész.

Szóval jobb felkeresni egy orvost és engedélyt kérni, mint a kellő ismeretek birtokában valamit megcsinálni, és utána sokat bajlódni vele. Hangsúlyozni kell, hogy bizonyos esetekben szigorúan tilos az edzőteremben való edzés, és nagyon negatívan befolyásolhatja az adott személy állapotát.

Miért hatástalanok egyes hasizom gyakorlatok?

Régóta edzi a hasi izmait, és még mindig nem látja az eredményt? Ez azt jelenti, hogy valamit rosszul csinálsz. A kielégítő eredmények hiányának egyik leggyakoribb oka a nem megfelelően kiválasztott gyakorlatok. Végtére is, a lehető legjobb eredmény érdekében a végbél és a ferde hasizmokat egyaránt edzeni kell.

Ezenkívül ehhez komplex gyakorlatokat kell hozzáadnia, amelyek lehetővé teszik a testzsír jobb csökkentését. Nagyon jó gyakorlatok például a ropogtatás, a zsebkés, az olló vagy minden olyan gyakorlat, amelyben a hasizmok megfelelően megfeszülnek. Érdemes megjegyezni, hogy minden feladatot megfelelően kell elvégezni.

Ha például úgy csinálsz felülést, hogy nem rendelkezel megfelelő paddal, akkor sajnos számolnod kell azzal, hogy egy ilyen hozzáállás nem teszi lehetővé a kívánt eredmény elérését. Ráadásul a gerinc izmait is veszélyezteti. Hasonló a helyzet más gyakorlatokkal is. Ahhoz, hogy ebben a kérdésben sikert érjen el, megfelelő diétát is kell alkalmaznia, és akkor számíthat konkrét eredményekre.

Milyen hibákat követnek el az utcai edzést gyakorlók?

Az utcai edzés lehetővé teszi, hogy speciális felszerelések használata nélkül edzhessen, ami például a lengyel edzőtermekben megtalálható. Érdemes megjegyezni, hogy hazánkban is egyre népszerűbb ez a mozgásforma, mert megfelelő adag szabadtéri mozgást és sok érzelmet garantál. Emellett nagy hatással vannak a szervezet állapotára, rugalmasságára és a szervezet általános működésére.

Mit kell szem előtt tartani az ilyen gyakorlás során? Érdemes tudni, hogy az utcai edzés veszélyes lehet, és nagyon óvatosnak kell lennie. Ezért fel kell melegíteni a testet, hogy hozzászokjon az előtte álló erőfeszítéshez. Nem számít, hogy az edzőteremben vagy az utcán edz – minden alkalommal megfelelően fel kell készülnie.

Ezenkívül ellenőriznie kell azoknak az elemeknek a minőségét, amelyekkel gyakorolni fog. Mindezt azért, hogy ne érjen felesleges traumát. A kezdőknek is a legegyszerűbb dolgokkal kell kezdeniük, és fokozatosan tanulniuk kell ennek a képzésnek a következő titkait.

By Laszlo