A street workout a sport egy új formája, amely körülbelül hét éve Amerikából érkezett Lengyelországba. Tudnunk kell, hogy ha valakit érdekel ez a tevékenységi forma, akkor először tájékozódjon, hogy fizikailag alkalmas-e, mert ez a sportág folyamatos mozgást, precizitást igényel.

Valójában az edzéseket nyilvános helyeken, például játszótereken végzik, ahol borulást, ugrást és egyéb gimnasztikai figurákat hajtanak végre különféle elemeken. Az ilyen sportok különösen olyan fiatalok számára veszélyesek, akiknek nincs fejlett izomzata és fizikailag nem megfelelőek.

Lettországban rendezték meg az első világméretű versenyt, ahol a sportág minden rajongója találkozhatott és megmutathatta tudását másoknak. Ez a sport olyan emberek számára alkalmas, akik minden nap aktívan mozognak, és már végeztek hasonló gyakorlatokat. A nagyobb városokban, például Poznańban csoportos edzéseket szerveznek, ahol egy edző segítségével erősítheti az izmokat a gyakorlatok következő szakaszához.

Hogyan gyakoroljunk

Elsőre nézve a szobor képzése meglehetősen egyszerűnek tűnhet, de az első gyakorlás után olyan emberekkel, akik soha nem gyakoroltak így, kiderül, hogy a dolog nem ilyen egyszerű. Először is, mentálisan erősnek kell lennünk, mert, mint tudod, kitartónak kell lennünk az edzés és a fizikai aktivitás során.

A másik dolog a cél elérése. Ahhoz, hogy elérd az álomhatást, és szépen kidolgozott mellkasod vagy más testrészed legyen, rendszeres testmozgásra van szükséged, mert mint tudjuk, csak a rendszeres edzéssel érhetünk el sikereket. Tehát ne felejtsük el elkészíteni az edzéstervet, és kiszámítani, hogy mikor és milyen gyakran fogunk gyakorolni, majd ragaszkodjunk ehhez a tervhez.

Étrendünkre is érdemes odafigyelni, hiszen, mint tudod, az izomtömegünk kialakulására is nagy hatással van. Ha gyorsan szeretnénk elérni a kívánt hatást, vegyük igénybe olyan tápanyagok vagy étrend-kiegészítők segítségét is, amelyek akár többszörösen gyorsabban is felgyorsítják az izomtömeg építését, mint nélkülük.

Edzés és diéta

Ha valaki elkezd rendszeresen edzeni, annak érdemes utánanéznie, hogy mennyi a BMR indexe, mert mint mindenki tudja, az életkorunktól és testsúlyunktól függően tápanyagigénytől függően más és más lesz. Érdemes azonban ilyen mutatót számolni, mert tudni fogjuk, mennyi kalóriát fogyaszthatunk el egy nap.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartsuk a megfelelő BMI tömeget, és jól érezzük magunkat. Ez a tömegszámítási módszer segít azoknak az embereknek, akik jelenleg szükségtelen kilogrammokat szeretnének leadni, de nem tudják, mennyit engedhetnek meg maguknak a napi kalóriák elfogyasztására. Természetesen attól függ, hogy jóllakunk-e, hogy mit eszünk, ezért válasszunk olyan termékeket, amelyek kalóriaszegény és egészségesek, például zöldségfélék.

Gyakorlatilag tetszés szerint ehetjük őket, mert nem engedik meg hízni, ellenkezőleg. Ezért érdemes ma megnézni, hogy az étrendünk egészséges-e, és megfelelő mozgással, önfegyelem segítségével fogyni tudunk-e, mert erre is szükség van.

By Laszlo