Az edzésre való felkészülés nem csak az izmok nyújtása és bemelegítése, hanem annak biztosítása is, hogy testünknek legyen ereje a kihíváshoz. Ebből a célból gondoskodnia kell a megfelelő mennyiségű fehérjékről, szénhidrátokról és vitaminokról, amelyek támogatják az összes lezajló folyamatot. Ha azonban azt is szeretnénk, hogy edzésünk tovább tartson, gondoskodjunk magunknak az energia utánpótlásról.

Az energiát azonban folyamatosan karban kell tartani, új összetevőknek és oxigénnek kell áramolnia az izmokba. A segítő, amely mindezeket a szükségleteket biztosítja, kétségtelenül a tápanyagok – a tápanyagok, a boosterek vagy a bulk. Fogyasztásuk elsősorban az állóképességünk fejlesztését, az izomzat erőt adását és a regeneráció felgyorsítását célozza.

Az ezekben a készítményekben található anyagok a szervezet hatékonyságát is javítják, ami egyenesen azt jelenti, hogy biztosan meghosszabbíthatjuk az edzéseket. Az utóbbi időben felszívódó fehérjék, például a kazein is jelentős szerepet játszanak. Hatása – a katabolizmust gátló formában – a táplálékkiegészítő bevétele után több órával észrevehető.

Kreatin edzés

Az izomnövekedés felgyorsításának módja a kreatin. A kiegészítő az egyetlen legális anabolikus hatású termék. Ha törődünk a biztonságos és hatékony edzéssel, érdemes kipróbálni a kreatin valamelyik formáját.

Van választásunk – A kreatin alapú étrend-kiegészítők között találunk többek között por alakú termékeket. Ezek oldható kiegészítők, amelyeket csak vízzel vagy gyümölcslével kell összekeverni. Itt érdemes a mikronizált változatot keresni, amit kiváló oldhatóság jellemez. Ezenkívül a kreatin kapszulák formájában is elérhető, amelyek könnyen lenyelhetők otthon és a munkahelyen. rágógumit is kaphatunk hozzáadott kreatinnal. Érdemes egy olyan formára összpontosítani, amely megkönnyíti a termék szisztematikus használatát.

Kinek kell vigyáznia? Bár a kreatin biztonságos anabolikus, figyelni kell a gyártók ajánlásaira és ellenjavallataira. Ez utóbbiak közé tartoznak például az emésztőrendszeri problémák. Ezenkívül a kreatin nem ajánlott súlyos vesebetegségben szenvedőknek és azoknak, akiknél magas vérnyomást diagnosztizáltak.

Táplálkozási edzés előtti shake

A test edzésre való felkészítése több pályás tevékenységet igényel. Nem elég csak az izmok megfelelő bemelegítéséről gondoskodni, hanem gondoskodni kell a szükséges tápanyag adagról is. Egészségi okokból nem tanácsos étkezés előtt fogyasztani, különösen nagy mennyiségben, az ezt követő kellemetlenség. Ezért is nyúlnak sokan a sportot, azon belül is az erősportokat űzők közvetett megoldásokhoz – energiát biztosítanak a gyomor megterhelése nélkül.

Ezen a területen a legjobbak az edzés előtti, több összetevőből álló koktélok. Nemcsak esszenciális szénhidrátokat tartalmaznak, hanem táplálkozási fehérjéket is. Kényelmes beadásuk, mert a por elegendő feloldódni a megadott mennyiségű vízben vagy tejben. A termelők a változatosságra is ügyeltek – a koktélok sokféle ízben kaphatók. Egy ilyen ital kiegészíthető energiaszeletekkel, de ilyenkor érdemes odafigyelni a kalóriaszámra, hogy ne lépje túl az ajánlott adagot.

By Laszlo