Az otthoni edzés lehetővé teszi, hogy ne csak fogyjunk, hanem tökéletes formába és kondícióba kerüljünk. Ehhez nincs szükségünk megfelelő felszerelésre, csak a megfelelő tervre van szükségünk. Az edzést célszerű 10 perces bemelegítéssel kezdeni, ami lehetőleg guggolásból vagy ugrókötélből áll majd, majd át lehet térni egy 40 perces gyakorlatsorból álló edzésre, pl. köredzés.

Általában egy ilyen edzés 10-12 ismétlésből áll a különböző izomcsoportokhoz (minden sorozatban 10-15 ismétlést hajtanak végre). Ahogy erőink növekednek, a csíkok minden nap növekedni fognak. Minden ismétlés után tarts 2-3 perc szünetet, és ismételd meg az egészet még 1-3 alkalommal.

Az edzés után érdemes rövid gyakorlatokat, ún. lehűtjük, úgy tervezték, hogy minden izmot nyújtsanak. A köredzés legjobb gyakorlatai a guggolások, az asztal szélén végzett felhúzások, a falon fekvőtámaszok, a hasi hajlítások a hajlított lábhoz, a vízszintes olló vagy a ropogtatás. A gyakorlatokat legjobb hetente háromszor, kétnaponta végezni.

Váll edzés

A vállak olyan izomcsoport, amely különös gondosságot érdemel. Néha megesik, hogy alulképzettek, másrészt könnyen túledzettek. Azok az emberek, akik megfelelő izomtömeget szeretnének felépíteni a vállakon, otthon is elvégezhetik az alapvető edzéseket súlyzókkal. A vállizmok legjobb „edzése” érdekében az edzést hát- vagy mellkasi edzéssel kell kombinálni.

Természetesen nem feledkezhetünk meg a megfelelő testmozgásról sem. Első helyen a nagyobb izomcsoportokra végzett gyakorlatok állnak, és csak ezután szabad áttérni egy teljesen megtervezett, kisebb izomcsoportokra vonatkozó edzésre.

Ezeknek az edzéseknek a kombinálása nagyon fontos, mert a hát és a mellkas edzése során a vállak már másodlagos izomként dolgoznak, ami gyakorlatilag felkészíti őket a nekik szánt továbbképzésre. A váll edzést a tricepsz edzéssel is kombinálhatod. Ebben az esetben először a vállak, majd a többi izom edzése történik. Amint látja, a kellemeset a hasznossal kombinálhatja.

Hát edzés

Egy szép és izmos alakot mindenekelőtt megfelelő arányoknak kell jellemezniük, különben az egész alak kissé komikusnak tűnhet. Hogyan kell megfelelően edzeni a hátát? Ebben a témában hasznos lesz egy kis tudás, hogy elkerüljünk néhány alapvető hibát, akkor a türelemnek és a rendszeres gyakorlatoknak köszönhetően az elért hatás kielégítő lesz.

Nemcsak a hát bővítésében lehetnek hasznosak, egy részüket kerek vagy homorú háttól szenvedőknek is ajánlják az orvosok. Sokak számára az erősítő edzés a zavaró hátfájásra is gyógyír. A szabadidő hiányában szenvedőknek megnyugtató, hogy a hátat nyugodtan, otthon is lehet gyakorolni, ha van egy pillanatnyi szabadidő.

Fontos, hogy ezt rendszeresen, heti 3-4 napon keresztül végezze. Tehát melyik gyakorlat lesz a legjobb? Nagyon népszerű és gyakran végrehajtott húzás a rúdon, holthúzás, pl. hajlított térdre, súlyzós evezés különféle módokon, a kötél hasra húzása a gépen (csak edzőteremben végezhető gyakorlat).

By Laszlo