Hogyan kell edzeni nyáron. Bizony kellemes a parton lustálkodni. De jót tehet az egészségnek? Valószínűleg már nem. Ebben az ünnepi időszakban érdemes egy szép alak mellett dönteni.

Milyen sportok lehetnek alkalmasak a nyaralás formaépítésére. Az első dolog, amit meg kell említeni, a strandröplabda. Semmi sem egyszerűbb. A játék elindításához csak egy labdára és legalább két emberre van szükség. Egy óra alatt körülbelül 400-500 kcal-t égethet el.

A strandon érdemes a tavat vagy a tengert használni fürdésre. Először is el kell döntenie, hogy belép a vízbe. Az úszás a fizikai aktivitás nagyon hatékony formája lehet. A legfontosabb dolog a megfelelő pillanat kiválasztása, egy csendes és nyugodt tenger kiválasztása.

Ha közelebb lakik a tóhoz, választhat kerékpárt. Ilyenkor érdemes kiszállni az autóból. A kerékpározás tovább tarthat, de ez legalább jó ok arra, hogy spóroljunk üzemanyaggal és formába lendüljünk.

A reggeli edzés előnyei

Délután munkából vagy egyetemről érkezve néha nincs erő semmilyen edzéshez. Azonban hogyan változtassuk meg, és hogyan lehet a legjobban összeegyeztetni a munkát a testmozgással. Semmi sem nehezebb. Állítsa be az ébresztőórát fél órával vagy egy órával korábban. Reggel 5 vagy 6 órakor ébredni nem kellemes. A reggeli edzésnek azonban csak előnyei vannak.

Tartalmaznak egy teljesen szabad délutánt. Munkából vagy egyetemről eljövetel után teljes kikapcsolódásra számíthat. Délután egy váratlan terv merülhet fel. A reggeli edzés minden bizonnyal nagy előny, mert a nap teljes energiával indul. Érdemes reggel felkelni, hogy erőt merítsen az egész napra.

Egy nehéz vizsga vagy egy fontos munkanap, a délelőtti edzésen keresztül minden bizonnyal a megfelelő napi ritmusba kerülhetsz. Eleinte nehéz lehet minden nap felkelni. A dolgok azonban idővel másképp nézhetnek ki. Az első hét nem lesz a legkönnyebb. Valójában azonban néhány próbálkozás és hét után a reggeli edzés és a felkelés megfelelő szokássá válik.

Az intervallum edzés legnagyobb előnyei

Érdemes belátni, hogy az intervallum edzésnek megvannak a maga előnyei. Melyek az ilyen típusú gyakorlatok legfontosabb előnyei? Mindenképpen el kell mondani, hogy egy ilyen edzés egyre több égető hatást tud hozni hosszabb gyakorlatok során, azonos tempóval.

Az intervall edzés második nagyon fontos pluszja minden bizonnyal az, hogy ennek köszönhetően sokkal gyorsabban formálhatod az alakod. Először is, az intervallum edzés lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a felesleges kilogrammoktól a legszükségtelenebb helyekről, mint például a comb, a gyomor vagy akár a csípő.

Az intervallum edzés minden bizonnyal nagy időt takarít meg. Megfelelő technikával az ilyen gyakorlatok rövidebbek lehetnek az aerob edzéshez képest. Érdemes hozzátenni, hogy közvetlenül edzés után folytathatja a zsír- és kalóriaégetést. Ha növeled az izomtömegedet, akkor az anyagcserédért felelős elemi mutatód is megnő.

By Laszlo