A felesleges kilók leadása, karcsúsítás vagy testzsírcsökkentés az egyik legnépszerűbb edzéscél. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a túl sok testsúllyal kapcsolatos problémákat nem feltétlenül a rossz életmód vagy akár a nem megfelelő termékek az étrendben okozzák. A súlykontroll problémáinak egyik oka lehet a túlzott étvágy, a túl gyors evés stb. Ilyen esetekben természetesen a test egészsége érdekében a testmozgás javasolt, de nem biztos, hogy hatást vált ki. Mindez azt jelenti, hogy az étvágy szabályozásához gyakran megfelelő étrend-kiegészítőkhöz kell nyúlni.

Étvágygátlás – mik azok az étvágygátlók?

Az étvágyblokkolók olyan étrend-kiegészítők, amelyeknek – leegyszerűsítve – a túlzott éhségérzetet stb. szabályozniuk kell. Természetes eredetű anyagokból állnak, amelyek helyes használat esetén például a nassolás megelőzésére szolgálnak.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az étvágygátlók nem működnek úgy, hogy önmagukban használatuk csökkentse a testsúlyt. A túlzott étvágy gátlásával segítik az edzés hatásait. Lehetővé teszik a szervezetbe juttatott táplálék mennyiségének szabályozását, így nem viszel be plusz kalóriát.

Mit tartalmaznak az étvágyszabályozók?

Érdemes megjegyezni, hogy az étvágygátlók természetes összetevőkből állnak. Leggyakrabban összetételük megtalálható például:

  • zöld tea levél kivonat,
  • Zöld kávé mag kivonat,
  • Fekete bors kivonat,
  • Malabar tamarind gyümölcs kivonat (Garcinia cambogia).

Ezek csak példák a gyakran használt természetes összetevőkre, amelyek étvágycsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Sőt, érdemes odafigyelni más olyan tápanyagokra is, amelyek jóllakottságot keltenek, és hatékonyan segíthetik az étvágy szabályozását is, és az étrend-kiegészítőkben is megtalálhatóak. Természetesen a rostokról és a fehérjékről beszélek.

Az étvágyszabályozóknál a káros anyagok elkerülése érdekében érdemes kiemelt figyelmet fordítani az összetételre. Ezért olyan fontos, hogy bizonyított forrásból származó étrend-kiegészítőket használjunk. Az SFD áruház kínálatában biztonságos étvágyszabályozók találhatók, amelyek segítenek elérni a kívánt testsúlyt.

Vannak természetes étvágyszabályozók?

Az étvágyát a fent említett összetevőkben gazdag termékek használatával is szabályozhatja. A legegyszerűbb azonban, ha magas rost- és fehérjetartalmú termékeket találunk. Ráadásul más tápanyagok és ezeket a tápanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők igen népszerűek a piacon, és a fehérje-kiegészítőkhöz hasonlóan hozzájárulnak a szervezet izomtömegének növeléséhez.

Az edzéscéltól függetlenül érdemes a biztonságot betartani a megfelelő étrend-kiegészítők és tápanyagok kiválasztásánál. Ebből a célból érdemes olyan bevált forrásból származó termékekre fogadni, mint például az SFD bolt. Kínálatában változatos tulajdonságú, gazdag összetételű tápanyagok és étrend-kiegészítők találhatók, amelyeknek köszönhetően a legigényesebb edzési célok elérésében is segítenek.

By Laszlo