Minél idősebbek vagyunk, szervezetünkben lelassulnak az anyagcsere folyamatok. A megfelelő testsúly fenntartása sokkal nehezebb. Az egészség megőrzésének alapja a könnyen emészthető ételekből álló étrend. Az idősek étrendjének tartalmaznia kell sok gyümölcsöt, zöldséget és sovány húst. A szénsavmentes ásványvíz lesz a legalkalmasabb ivásra.

Az anyagcsere megfelelő működéséhez naponta 5-ször kell étkezni. Az ötven éves kor utáni időszakban a táplálék alapvető összetevője a fehérje legyen. Győződjön meg róla, hogy a legjobb minőségű. Az egészséges életmódra gondolva gondoljunk a fizikai aktivitásra is. Már napi fél óra séta is lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk a vérkeringést és a szívműködést.

Érdemes vitamin alapú készítményeket használni. A folsavat vagy a B12-vitamint szisztematikusan pótolni kell. Bármely életkorban élvezheti az életet. Az egészség az egyik olyan tényező, amely nagyban befolyásolja a jólétet. Érdemes egészségesnek lenni.

Szauna – az egészségért

A szauna használatának számos előnye van. Kiváló relaxációs forma egy fárasztó munkanap után, és egyfajta regeneráció a fizikai megterhelés után. A szauna nagyszerű módja a keringési és légzőrendszer ápolásának. A látszattal ellentétben a gőzfürdő látogatása nem befolyásolja a fogyást. A szauna előnyeinek maximális kihasználása érdekében emlékezzen a teljes ciklusra.

Ez nem csak egy bejárat a kabinba vagy egy tucat percre. A teljes rutin testmelegítésből, lehűlésből és pihenésből áll. Egy szaunalátogatás 3-4 ilyen ciklus elvégzése. Ne felejtse el megfelelően lehűteni: a lábaktól a szív felé. A szaunában a meleg hőmérséklet hatására az erek kitágulnak. A vérnyomás csökken, valamint az izomfeszültség.

Miután elhagyta a kabint, ne felejtsen el pihenni, és hagyjon magának időt, hogy a test visszatérjen normál állapotába, és a vér újra normálisan keringhessen az erekben. Ez fontos például, amikor autóval térünk haza. így a szauna elhagyása után azonnal elkerülhető a gyengeség érzése (egyes esetekben ájulás is előfordulhat).

Egészséges reggeli

Az egészséges és tápláló reggeli az egészséges táplálkozás alapja. Nem ok nélkül mondják, hogy ez a nap legfontosabb étkezése. Az, hogy mit és hogyan eszünk, hatással van egész napunkra, de az alakunkra és az általános közérzetünkre is. Az, hogy reggel milyen összetevőket választ, meghatározza, hogy lesz-e energiája a nap folyamán cselekvésre.

Ezért a reggeli étkezésnek szénhidrátot, rostot és fehérjét tartalmazó termékekből, valamint nagy mennyiségű vitaminból kell állnia. Másrészt a reggel az a napszak, amikor az idő szűkös áru, ezért legtöbbször lemondunk egy étkezésről, hogy időt nyerjünk. A legjobb megoldás, ha olyan egyszerű és gyors ételeket választunk, amelyek a megfelelő működéshez szükséges összes ásványi anyagot és hozzávalót is megadják.

Jó ajánlat lehet zabpehely vagy joghurt, lehetőleg natúr görög típusú. Egy másik lehetőség a tojás vagy abból készült termékek, például az omlett vagy a rántotta. A gyümölcsös ételek híveinek ideális ajánlat lehet a grapefruit, amely segít a kalóriaégetésben, vagy a banán, amely gazdag szénhidrát- és káliumforrás.

By Laszlo