A testtömeg növelése a látszattal ellentétben meglehetősen gyakori edzéscél. Az egyik legnépszerűbb tömegkiegészítő, sőt, az egyik leghatékonyabb is, a tömegnövelők. Főleg szénhidrátokból állnak (kb. 80%), míg a másik összetevő a fehérjék (kb. 10/20%). Természetesen nem csak ezek a tápanyagok találhatók a gainerben, de ezek a legalapvetőbbek. Ez teszi őket kiválóvá a súlynöveléshez.

Gainer – hogyan működik a tömegkondicionáló?

A Gainer, mivel a tömeg kondicionálója, ahogy a neve is sugallja, elősegíti a súlygyarapodást. Ez annak köszönhető, hogy főként szénhidrátokból és fehérjékből áll, de vannak különféle összetételű tápanyagok. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az erősítők sokoldalúak. Hatékonyak lehetnek mind edzés körüli kiegészítésben, mind a diéta kalóriafelesleggel történő kiegészítésében.

A szénhidrátbőségnek köszönhető, hogy a gainer elősegíti a testzsír növekedését. A mai tömegkiegészítők azonban sokkal összetettebb összetételűek, amelyeket gyakran más tápanyagokkal, például vitaminokkal, ásványi anyagokkal stb.

A tömeghez megfelelő kondicionáló kiválasztásánál érdemes odafigyelni az SFD bolt kínálatára. Ott mindenféle tömegnövelő kapható, más összetételben, hogy minden hízni vágyó megtalálja a számára megfelelő kondicionálót.

Mire kell figyelni a tömegkiegészítőknél?

A Gainer lesz az elsődleges választás az alacsony testsúlyú emberek számára. Akkor egyszerűen ez működik a legjobban, és könnyedén elláthatod a szervezeted kalóriafelesleggel. A fehérje és a szénhidrát jelenlétének köszönhetően a gainer egyszerre képes pozitívan befolyásolni az izom- és zsírszövet növekedését.

Ennek ellenére sok sportoló, aki már rendelkezik megfelelő testsúllyal, de szeretné javítani alakját, úgy dönt, hogy növeli. Ekkor a gainer is a megfelelő választás, de a működése nem lesz olyan hatékony. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy mi a fontos a megfelelő tömegtápanyag kiválasztásánál, hogy az segítse a kívánt súly elérését.

  • Fehérje százalékos aránya – A fehérje nagyon fontos szerepet tölt be a fogyókúrás étrend-kiegészítőkben, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá. Megfelelő tápanyagokban a fehérje a teljes összetétel körülbelül 20%-át kell, hogy tegye 100 gramm termékben.
  • Aminosavak – jó, ha az egyes aminosavak szerepelnek a gainer összetételben. A legkívánatosabb lesz többek között leucin, izoleucin, valin, hisztidin, metionin, fenilalanin stb.
  • A kondicionáló célja – a gainer edzés után is sikeresen használható az izomregeneráció felgyorsítására. Ebben az esetben a minimális zsírtartalmat kell tartalmaznia, ami jelenleg a legjobb minőségű tömegkiegészítőket is megkülönbözteti.

A Gainer a legnépszerűbb tömegkondicionáló, és sikeresen használják erre a célra. Sokan azonban továbbra is úgy döntenek, hogy fehérje-kiegészítőket vagy más étrend-kiegészítőket használnak. Az SFD áruházban a legkiválóbb minőségű termékeket találhatja meg, a választék pedig igen gazdag. Mindez azt jelenti, hogy olyan tápanyagokat találhat ott, amelyek a legigényesebb étrendet is kiegészítik.

By Laszlo