A cellulitisz kialakulásának számos oka lehet. Általában a nem megfelelő életmód okolható a narancsbőr kialakulásáért. A hormonális zavarok is befolyásolják a probléma kialakulását. A narancsbőr kialakulásának mechanizmusa azonban minden esetben ugyanaz – rosszabb mikrokeringéssel indul – a nyirok- és keringési rendszer nem tudja teljesen megtisztítani a szervezetet a mérgező anyagoktól, ami a bőr jellegzetes egyenetlenségéhez vezet.

E változások visszafordításának legjobb módja a rendszeres fizikai aktivitás. Az ajánlott sportok közé tartozik többek között az úszás, a kerékpározás, a jóga, a tempós séta és a kocogás. Természetesen fontos a rendszeresség – az edzéseknek hetente legalább többször kell lenniük, lehetőleg ha fél óránál tovább tartanak. Ezenkívül módosítani kell az étrendben, kizárni az egészségtelen ételeket, valamint a stimulánsokat, például a kávét és az alkoholt. A diéta és a testmozgás kombinációja visszaadja bőrének tökéletes megjelenését.

Kardió gyakorlatok

Nem minden kezdő sportoló vagy csak egy átlagos amatőr tudja és tudja, hogy az edzései jelentősen eltérnek a haladó vagy profi sportolókétól. Miért történik ez? Köztudott, hogy az emberi testnek és az izmoknak hozzá kell szokniuk az erőfeszítéshez, ezért nem szabad túlzásba vinni az edzést. Hogyan nézzen ki egy ilyen képzés?

Az biztos, hogy először jelentkeznünk kell egy személyi edzőnél, hogy egyéni edzéstervet készítsen nekünk. Ne feledje, hogy ez nem elég. Ehhez társuljon egy egészséges és kiegyensúlyozott étrend, amely biztosítja számunkra a szükséges alapanyagokat, hogy erőnket regenerálhassuk edzés után. Miben különböztethetjük meg a kardió gyakorlatokat?

Ezek közé tartozhat a futópadon való futás. Az ilyen gyakorlatok nemcsak a szükségtelen zsírszövetek elégetésében segítenek, hanem javítják a test állapotát is. Otthon is végezhetünk gyakorlatokat. Mindenekelőtt a hasizmokat erősíti, és nagy izomcsoportokat von be a munkába. Érdemes ilyen gyakorlatokat alkalmazni

Gyakorlatok a hasra

Manapság sokan küzdenek túlsúlyos problémákkal. Ez a probléma leggyakrabban a combon és a hason fordul elő. Sokkal nehezebb a felesleges zsírt leadni ezeken a testrészeken. Szerencsére azonban azt fogja tapasztalni, hogy az emberek különböző megoldásokat keresnek az elhízás elleni küzdelemben. Az ilyen módszerek biztonságosan magukban foglalhatják a fogyókúrát vagy a testmozgást.

Ha azonban ez nem elég, és nem hozza meg a kívánt eredményt, érdemes különféle eszközöket alkalmazni. Ilyen intézkedések közé tartoznak az étrend-kiegészítők, zsírégetők, diétás pirulák és egyéb tápanyagok. Hogyan égethetsz gyorsan zsírt? Elég ropogtatni és súlyzós gyakorlatokat végezni, beleértve a fekvőtámaszokat vagy a hajlításokat. Miért a súlyzók?

Ez a legjobb terhelés. De néha a testmozgás önmagában nem elég. Akkor olyan diétát kell alkalmaznia, amelyet kifejezetten ránk szabnak. Mennyit kell gyakorolni? Heti két-három edzés biztosan elég. Hány sorozat? Három több mint egy tucat ismétlésből álló sorozat elegendő. Ha valaki ki akarja használni, akkor tényleg megéri.

By Laszlo