Mindannyian tudjuk, hogy az edzésnek számos előnye van. Bármilyen edzés, még kicsi is, serkenti a különféle vegyi anyagok munkáját az agyban. Ezek az anyagok segíthetnek jobb hangulatba hozni, és segítenek ellazulni. Ez azt eredményezheti, hogy mindenki boldogabbnak érzi magát egy jó edzés után.

A rendszeres testmozgás segít abban is, hogy mindenki jobban nézzen ki, ami szintén növeli az emberek önbecsülését. Bebizonyosodott, hogy a testmozgás egyik egészségügyi előnye, amely hozzájárulhat egy jobb és hosszabb élethez, a depresszió megelőzésének képessége, mindezek másik előnye. Az aktív életmód segíthet a magas vérnyomás szabályozásában és esetleg csökkentésében.

Hozzájárul a kellemes és egészséges körülmények közötti élethez. Az is bebizonyosodott, hogy a rendszeres testmozgás segít növelni a lipoproteinek mennyiségét a szervezetben. Ezt az elemet jó koleszterinnek nevezik, és segít a rossz koleszterin leküzdésében. A testmozgás egészségügyi előnyei közé tartozik a cukorbetegség és a csontritkulás elleni küzdelem képessége is.

Stressz és testmozgás

A mai modern és pörgős életmódban az ember könnyen a stressz mély szakadékába zuhanhat. Nincs idő ránézni az igényeire. Az idő múlásával ráébredünk, hogy stressztől szenvedünk. Igaz, hogy az edzés nagymértékben csökkenti a stresszt. A testmozgás nem mindig szórakoztató, de a felgyorsult modern világ elengedhetetlen.

Vegyünk például egy olyan cselekvést, amely megnyugtatja az érzelmeket, mivel edzés közben endorfinokat szabadít fel, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként és hangulatjavítóként működnek. Az endorfinszint növekedésének köszönhetően a testmozgás csökkenti a stresszt. Ezért mondják, hogy az edzés és a stressz csökkentése egy dolog. A folyamat során izzadni fog, de kipihentnek, felfrissültnek érzi magát, és lehetőséget ad arra, hogy jó éjszakai alvást kapjon.

A rendszeres testmozgás általában távol tartja tőlünk a stresszt. Ebben a nyüzsgő világban az emberek mindig panaszkodnak, hogy nincs idejük edzeni, ez csak egy rossz kifogás, mert szerintük ez nem élvezetes. De ha egyszer megérted, hogy milyen pihentető lehet az edzés, akkor automatikusan képes leszel legalább egy kis időt szakítani valamilyen gyakorlatozásra.

Old school kardió gyakorlatok

Be kell vallanom: utálom a hagyományos „kardiós” futópadokat, az elliptikus gépek, a bringák nem nekem valók. Ez nem csak unalmas, hanem ki is törölheti a nehezen megszerzett izmokat a testéből. Vannak „old school” kardió módszerek, amelyek nem csak a zsírégetésben segíthetnek, hanem a megfelelő izomméret fenntartásában is!

Sajnos a legtöbb sikeres kardió terv ma már sikeresnek számít. Például egy gazda séta. Itt vannak a többi tartalék lehetőségeim a kardióhoz. Csinálj guggolást, és kezdj 100 ismétléssel, annyi sorozatban, amennyit csak szeretnél. Ezután kezdjen el egy újabb ismétléssorozatot 10 perc alatt. Figyelmeztetés: másnap érezni fogod, hogy izmaid égnek.

Aztán itt az ideje, hogy fekvőtámaszokat végezzen. A fekvőtámaszokat általában elutasítják, mert túl egyszerűnek tűnnek. De a jó minőségű fekvőtámaszok növelik a pulzusszámot, és felerősíthetik a karokat, a mellkast, és jót tesznek az égésnek. Ha úgy találja, hogy a hagyományos fekvőtámasz túl könnyű számodra, kezdd el a fekvőtámaszt felemelt lábbal.

By Laszlo