Az edzéssel kapcsolatos egyik legnagyobb mítosz az, hogy több kalóriát égethet el, ha reggel edz. Bár igaz, hogy a reggeli edzésnek számos előnye van, ezek valami másban rejlenek. Ami egy délelőttöt nagyszerű edzési lehetőséggé tesz egy ember számára, nem feltétlenül jelenti ugyanazt mások számára.

A hatékony edzés kulcsa nem az edzés ideje, hanem a következetes edzés. Sokan inkább reggel edzenek, mivel be tudják fejezni az edzést, majd a nap folyamán más feladatokra koncentrálnak. Úgy érzik, nagyon jól kezdődik a napjuk, és némi megelégedést vagy megkönnyebbülést kapnak a tudat, hogy befejezték az aznapi gyakorlataikat.

Ezek az emberek gyakran úgy találják, hogy több energiájuk van, amikor testmozgással kezdik a napjukat – így számukra ez egy nagyszerű választás. Mások azonban úgy találják, hogy ez a sok nyüzsgés és a munkára és egyéb napi tevékenységekre való felkészülés túlságosan elfoglalja őket ahhoz, hogy a reggeli edzéssel kiegészítsék a rutinjukat.

A gyakorlatokról és a kifogásokról

Az emberi test mozgásra való. Következésképpen a társadalomnak tudatosítania kell, hogy a modern életből hiányzik ez a dinamikus elem, amely feltétlenül szükséges az egészséghez. Ha megtalálta ezt a cikket, már jobban tudatában van annak, hogy aktívnak kell lennie az életben, mint a legtöbb ember ma.

Pontosabban: mindenki tudja, de valójában nem mindenki dönt a jó irányba. Milyen kifogásaik vannak? Például: „Nincs időm”. Ennek a mondatnak valójában a következőnek kell lennie: „Szívesebben töltöm az időmet valami mással, mint a gyakorlatokkal.” Az igazság az, hogy vannak jótékony gyakorlatok, amelyek csak néhány percet vesznek igénybe, de inkább mást választunk helyette.

Még a tévéműsorok közötti reklámok is tökéletesek arra, hogy időt szánj arra, hogy kinyújtsd magad. Arról van szó, hogy őszinte legyél magaddal, talán több időd van, mint gondolnád. Az „utálom a mozgást” egy másik kifogás, de ma már annyi lehetőség áll rendelkezésre, hogy mindenki találhat magának megfelelőt.

Motiváció az edzéshez hipnózissal

Sokan számoltak be fogyás előnyeiről a hipnózis után. A hipnózissal azonban nem lehet fogyni, hacsak nem tesz hozzá egy egészséges étrendet és egy szilárd edzési rutint. Szóval mi van, ha nem vagy motivált? Használd a tudatalattid erejét hipnózissal! Ez jobb motiváció lehet az edzéshez, mint az összes többi.

Egy képzett hipnotizőr segítségével szó szerint megtaníthatja tudatalattiját, hogy álmodjon a gyakorlásról. Ne feledje, hogy minden cselekedete a tudatalattiban gyökerezik. Tudatosan megértheti, hogy a testmozgás jót tesz, de ha a tudatalatti elméje nem megfelelően összpontosít a céljára, soha nem fogja megtalálni a szükséges motivációt.

Ezzel a fajta gyakorlattal a tudatalattiját összpontosíthatja úgy, hogy a gyakorlatok végzése olyasvalamivé váljon, amit szeretne csinálni, nem pedig olyanná, amit meg kell tennie. Ha a tudatalattija így működik, akkor minden reggel, mielõtt munkába indulna, el akarja végezni a gyakorlatokat.

By Laszlo