A hölgyek különösen ügyelnek bizonyos izomcsoportokra. A combokról és a fenékről van szó. De koncentráljunk a lábakra. Egy népszerű gyakorlat ezen izmok edzésére a guggolás. De nem csak őket.

Számos gyakorlat létezik a lábizmokra. A különféle guggolások mellett ezek is ropogtatások. Lehetővé teszik, hogy a hason kívül a combot és a gerincet is gyakoroljuk. De vannak más gyakorlatok is, amelyek jellemzően a lábizmokra. Ezek természetesen magukban foglalják az előre és hátrafelé történő kitöréseket. Hogyan kell csinálni őket? Kezdetben a lábunkat csípő szélességben helyezzük el egymástól. Ha az előretörést gyakoroljuk, nagy lépést teszünk előre. Ugyanakkor lassan behajlítjuk a térdünket. A combnak és a vádlinak derékszöget kell alkotnia. A térd egyenes a lábfej felett. Ezután visszatérünk a kiinduló helyzetbe. Az egészet megismételjük.

A hátrafelé történő kitörést másképpen hajtjuk végre, mint az előre. Ahelyett, hogy előre lépnénk, egy lépést teszünk hátra. Egy másik combgyakorlat a hajlított láb felemelése. Letérdelünk, a törzset az alkarokra támasztjuk és a behajlított lábat felemeljük. Ezeket a gyakorlatokat otthon is elvégezhetjük.

Gyakorold a combokat, de belülről

A hölgyek kiemelt figyelmet fordítanak a comb és a fenék izomzatának gyakorlására. Ez érthető. Az urak itt inkább a guggolásra korlátozódnak. A hölgyek természetesen tudnak guggolni is, de a guggoláson kívül más gyakorlatokat is érdemes végezniük.

A combokat kívülről és belülről is lehet gyakorolni. Hogyan gyakorolod ezt a belső oldalt? Mindenekelőtt ugrós guggolást kell végrehajtani. Hogyan kell őket csinálni? Átnyúlunk. Behajlítjuk a térdünket és guggolást végzünk. Mély. Ebben a helyzetben maradunk egy ideig. Ezután erőteljes ugrást végzünk, és csatlakozunk a lábakhoz. Miután leestünk a földre, ismét lépkedünk. Az egészet 10-szer megismételjük. Természetesen gyakrabban is megtehetjük.

Egy másik gyakorlat a comb belső részére az oldalsó kitörések készítése. Kissé külön állunk egymástól. Ezután egyenesítse ki a hátát, és tegye a kezét a csípőre. Széles kitörést végzünk balra, majd hajlítsuk előre a törzset (a hát legyen egyenes). A lábunkat térdben hajlítjuk.

Gyakorlatok formás vádliért

A bizonyos testrészekre vonatkozó gyakorlatok közül sok nagyon egyszerű, és mindannyian ismerjük őket. Ez a helyzet a vádli gyakorlatoknál is. Egy egyszerű ugrókötél bevált. Az ugrásnak itt többdimenziós előnyei vannak. Javítunk az állapotunkon, ráadásul az ugrálókötél karcsúsítja vádlijainkat.

A helyben futás vagy csak kocogás is remekül fog működni. A kerékpározás a vádlira is kihat, csak az ujjbeggyel kell nyomkodni a pedálokat. Ha pedig nem tudunk túrázni, akkor a hagyományos air biciklik is jók lesznek. Mi más? Gyakorolhat a lépcsőn – egy egyszerű gyakorlat az, hogy lassan lépj fel egyik lépcsőről a másikra úgy, hogy minden lépésnél csak a lábad hegye.

Enyhe módosításokkal is végezhet guggolásos gyakorlatokat, például lábujjakon állva. A labdát a lábaddal is megszoríthatod (ülő helyzetből, kezed támasztásával), a lábad és a fal közé helyezve. Ezek mind nagyon egyszerű gyakorlatok, amelyeket minden nap elvégezhet otthon.

By Laszlo