Jelenleg nagyon sokan – nők, de férfiak is – törődnek alakjukkal és fizikai állapotukkal. Ez egy fontos dolog. De hogyan kell hozzáállni? Szerencsére elég sok lehetőségünk van.

Otthon is gyakorolhatunk – amennyiben megfelelő tudásunk van az edzésről. Otthon végezhetünk fekvőtámaszokat, ropogtatásokat, törzshajlításokat, kitöréseket, guggolásokat, gerincerősítő gyakorlatokat és sok más érdekes gyakorlatot.

De mi van akkor, ha nincsenek otthoni feltételeink az edzéshez, vagy időnként el akarjuk hagyni? Mehetünk fitnesz klubba vagy edzőterembe. Mi van, ha még ők sem illenek hozzánk? Jelentkezhetünk Pilatesre, Zumbára vagy valamilyen harcművészetre.

A zumba az üzlet és az öröm kombinációja. Ez egy tánc fitnesz, aerob edzés elemekkel. Lehetővé teszi, hogy gyorsan és elégedetten leadja a felesleges kilogrammokat. A Pilates ezzel szemben egy jógára, balettre és izometrikus gyakorlatokra épülő gimnasztika. Alternatív megoldásként jelentkezhetünk jógára vagy valamilyen harcművészetre. A lényeg az, hogy számos képzési forma közül választhatunk. Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Gyakorlatok minden alkalomra

Arról nem kell beszélni, hogy érdemes sportolni és vigyázni az egészségünkre. A megfelelően végzett testmozgás felesleges kilogrammok elvesztését, az általános fizikai erőnlét növekedését és szép alakot okoz. De mi van akkor, ha nem mehetünk el edzőterembe vagy uszodába? Szerencsére bárhol lehet gyakorolni.

Gyakorolhat a parkban és hazafelé. Ez különösen igaz azokra az emberekre, akik különböző okok miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy fitneszszalonokba vagy edzőterembe járjanak. Ezért gyakorolhatják a lépcsőn való járást. Ez is egy bizonyos egységes fizikai erőfeszítés. A parkban lehet gyakorolni. A parkban időnként játszótér maradványait találjuk, és vannak létrák és egyéb elemek, amelyek hasznosak lehetnek az edzéshez. A parkokban futhatunk, kanyarokat gyakorolhatunk és sok minden mást.

A gyakorlatokat otthona kényelmében is elvégezheti. fekvőtámaszok, ropogtatások, hajlítások, stb. Ezek végrehajtásához érdemes némi ismeretekkel rendelkezni, de másrészt megismételhetjük azokat a gyakorlatokat, amelyeket a testnevelés órán végeztünk.

Tanuld meg a tibeti gyakorlatokat

A tibeti rituálékként ismert gyakorlatoknak számos támogatója van, különösen a Közel-Keleten. Itt készült néhány gyakorlat összetétele a fiatalság, az erő, az egészség és a jó közérzet biztosítása érdekében.

A tibeti gyakorlatokat hatékonyságuknak és könnyű gyakorlatuknak köszönhetően egyre gyakrabban javasolják sporttevékenységek során. Egyre többen vannak meggyőződve arról, hogy otthon is önállóan végzik el őket.

Ezeknek a gyakorlatoknak az összetétele öt gyakorlatból áll, amelyeket a megfelelő sorrendben hajtanak végre. Az is fontos, hogy minden gyakorlatot pontosan 21-szer meg kell ismételni. Se több, se kevesebb. Kisebb mennyiséggel csak a fizikálisan nem fitt kezdők kezdhetnek, fokozatosan növelve 21 ismétlésig.

A nyugodt, egyenletes légzés különleges helyet foglal el a tibeti gyakorlatokban. Minden itt végzett mozdulat egy befelé vagy kifelé irányuló mozgásnak felel meg.

Ezeknek a gyakorlatoknak az összetétele minden testrészünket munkára serkenti. Fontos, hogy ezek a gyakorlatok serkentik és növelik a koncentrációt. Kortól függetlenül mindenki számára megfelelőek.

By Laszlo